"The quality of your life is determined by the quality of your relationship with yourself and others."

Esther Perel

 

 

Partnerrelatietherapie

Een partnerrelatie is voor vele mensen een belangrijk deel van hun leven. Mensen investeren veel energie in elkaar zodat ze het goed samen kunnen stellen.

Soms lopen partners in hun relatie tegen problemen op die hun vertrouwen doen wankelen. Kwetsende, moeilijke en pijnlijke perioden overkomen de beste partners. De vertrouwde verstandhouding geraakt zoek, intense en negatieve emoties volgen de weg van die ene ´waarheid´.

Ook keuzevragen kunnen zich stellen:
We groeien uit elkaar. Hoe moet dit verder met ons?
Ik wil wel praten, maar we lopen steeds vast in ruzie. Hoe komt dit toch?
We doen precies niets meer samen. Passen we nog bij elkaar?

Wanneer je het gevoel hebt elkaar niet meer te begrijpen, wanneer het vertrouwen zoek is en de ruzies zich blijven opstapelen, kan partnerrelatietherapie noodzakelijk zijn.

In therapie?
In relatietherapie ga je samen met de therapeut op zoek naar negatieve dynamieken en verstoorde patronen die veiligheid en verbinding in de weg staan.

In partnerrelatietherapie gaan we niet op zoek naar die éne waarheid, de schuldige of diegene die het gelijk bezit. De therapeut is op beide partners betrokken. Partnerrelatietherapie zoekt naar wat mensen verbindt. De therapie probeert, rekening houdend met de kwetsbaarheden en belangen van beide partners, tot gedeelde uitwegen te komen.

Indien beide partners zich bereid tonen om aan hun relatie te werken en daarvoor het nodige onderzoekswerk te doen, dan is er alvast een goeie start genomen. Verandering wordt door inzicht en begrip, communicatie, onderhandelen en gedragsverandering gestimuleerd.

Soms vraagt de therapie ook persoonlijk werk van één van de partners. Het dieper ingaan op de relatieproblemen biedt vaak een mooie kans tot individuele groei.


partnerrelatietherapie

Wanneer liefdespartners nieuwe oplossingen voor oude conflicten vinden en deze in het dagelijkse leven kunnen integreren, dan ontstaat er een vernieuwd gezamenlijk verhaal over de relatie. Vertrouwen in zichzelf en de ander is versterkt en beide partners krijgen terug toegang tot hun eigen probleemoplossende vaardigheden. Conflicten kunnen meer en meer beperkt blijven tot de inhoud in plaats van de hele relatie op scherp te zetten.

Te laat?
Als koppel kan je beter niet wachten tot alle interacties muurvast komen te zitten. Destructieve patronen en dynamieken sluipen vaak ongemerkt en traag in de liefdesrelatie. Negatieve interacties kunnen nog voor ze alles beheersen, aangepakt worden.

Toch uit elkaar?
Wanneer een positieve evolutie uitblijft en het toch tot een breuk zou komen, kan ondersteuning hierbij belangrijk zijn. Uit elkaar gaan is vaak veel meer dat een punt achter een relatie zetten. Het is zinvol om te onderzoeken hoe je met respect voor wat is geweest, respect voor jezelf, voor de ander en eventuele kinderen een belangrijke periode waardig kan afsluiten.

Tarieven

Individueel: 60 euro per uur - 80 euro voor 90 minuten
Koppeltherapie: 90 euro (maximaal 90 minuten)
 
Een afspraak dient ten minste 24u voor de afspraak geannuleerd te worden. Zo niet, dan moeten wij de afspraak toch in rekening brengen.

 

 

Verbindende Relatietraining voor koppels

Op weg naar meer verbindende communicatie met je partner

Verbindende communicatie voor koppels

In deze relatietrainingsdag leren we jullie als koppel hoe beter te communiceren met elkaar. Via verbindende communicatie helpen we je om te verduidelijken wat voor jou belangrijk is en wat je nodig hebt, en daarnaast op een empathische manier te luisteren naar je partner. We helpen jullie om zicht te krijgen op jullie communicatiepatronen en hiermee aan de slag te gaan.

Ben jij op zoek naar meer verbinding met je partner, maar weet je niet hoe? Loopt het soms vast tussen jullie maar weet je niet op welke manier je hier uit kan geraken?

We bieden een relatietraining van 1 dag aan voor meer begrip en verbinding met elkaar.

Verbindende Communicatie helpt je om op elk moment duidelijk te krijgen wat voor jou belangrijk is en wat je nodig hebt. Je zegt op een effectieve en respectvolle manier wat je stoort en wat je waardeert.

Omdat je ook op een empathische manier luistert, hoor je makkelijker wat anderen nodig hebben. Je lost conflicten samen op en vindt duurzame oplossingen voor problemen.

We baseren ons hiervoor op het beste van verschillende theorieën (Verbindende Communicatie van Rosenberg, EFT van Sue Johnson, John Gottman,…) en vertalen deze naar praktische, bruikbare tips.

Thema’s die tijdens deze inspirerende training aan bod komen:

  •   Hoe werkt liefde in een langdurige relatie en wat werkt in langdurige relaties?
  •   Welke communicatiepatronen gebruiken jullie, hoe gaan jullie om met spanningen en conflicten en hoe dit te verbeteren?
  •   Hoe leer je om verbindend te communiceren?
  •   Wat is je hechtingsstijl en die van je partner, en hoe verbinden deze zich met elkaar?

We werken in de training met theorie en materiaal maar we laten vooral jullie werken met elkaar via oefeningen en individuele en koppel-opdrachten.

Voor wie?

Voor alle koppels die op zoek zijn naar meer verbindende communicatie met elkaar.

Wanneer?

De relatietrainingen gaan door op onderstaande momenten in Gentbrugge:

  • Dinsdag 20 oktober 2020 van 9.30 tot 16.30u (lunch inbegrepen)

De training gaat door wanneer er voldoende inschrijvingen zijn.

Kostprijs

150 euro per persoon (training, cursusmateriaal, lunch en versnaperingen inbegrepen).
Betaling gebeurt na inschrijving.

Trainers

Kris De Groof is gestalttherapeute, relatietherapeute, en opleider van de Jaaropleiding Partnerrelatietherapie. Ze is auteur van het boek ´Kans op slagen. Een integrale kijk op geweld in gezinnen´ (Lannoo Campus 2007).

Mathieu Devies is klinisch psycholoog, systeemtheoretisch psychotherapeut en (EFT) relatietherapeut.

Meer info en inschrijven?

  Verbindende Relatietraining voor koppels